Росіяни не зможуть оточити ЗСУ під Бахмутом – ISW

Російські війська суттєво ослаблені біля Бахмута і відступили.

Міноборони РФ відмовилось від ідеї оточити підрозділи українців на цій ділянці фронту і тепер їхнє головне завдання просто втримати позиції, йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Успіхи ЗСУ біля Бахмута підтвердили і командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський, і самі окупанти. Зокрема ватажок ПВК “Вагнера” Євгєн Пригожин, і навіть російське міноборони, зауважили аналітики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти у паніці, не знають звідки буде удар

“Міністерство оборони Росії визнало українські контратаки нехарактерно швидко, заявивши, що російські війська відбили вісім наземних атак і три розвідувально-диверсійні групи на Донецькому напрямку, але заперечило повідомлення про прорив українських військ через російські оборонні лінії”, йдеться у звіті ISW.

Аналітики зазначили реакцію Пригожина та міноборони РФ, яке відображає посилення паніки в російському інформаційному просторі через спекуляції щодо запланованих українських контрнаступів і свідчить про зростаюче занепокоєння ПВК “Вагнера” та керівництва міноборони Росії. А також відображає вказівки Кремля не применшувати українські успіхи

До цього призвело те, що російське командування розгорнуло поблизу Бахмута низькокваліфіковані підрозділи.

“Російські фланги в Бахмуті та на інших подібних укомплектованих ділянках фронту, ймовірно, є вразливими для українських контрударів. Небезпека російського оточення значних українських сил в Бахмуті, можливо, минула”, йдеться у звіті ISW.

Аналітики пишуть, що сили ПВК “Вагнера”, ймовірно, продовжать вести лобові атаки в Бахмуті, що дозволить українським військам провести організований відхід із загрозливих районів у більш дрібному частковому оточенні, а не зіткнутися з широкомасштабним оточенням.

Ворожі “воєнкори” і пропагандисти панікують і стверджують, що контрнаступ Збройних сил України розпочався.

За їхні словами, українська армія нібито наступає під Бахмутом, біля Майорська, який розташований недалеко від Горлівки, на Запорізькому напрямку і збирає сили біля Харкова.