“Едельвейси” анонсували сюрпризи для окупантів біля Бахмута

Бійці 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади “Едельвейс” оприлюднили відео від першої особи зі здачею у полон ще одного російського окупанта.

За словами нового полоненого, його “кинули” терористи групи “Вагнера”. Ролик оприлюднили в Telegram.

“Зі всіх джерел інформації ви кожного дня чуєте про певні “події” які скоро будуть відбуватись. Ми також неодноразово говорили про “сюрпризи” поблизу Бахмута. Отож. До вашої уваги анонс”, написали воїни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Артилеристи ЗСУ результативно відпрацювали по окупантах, авіація “додала” з неба

На ролику показано, як окупант наближається до українських позицій, вигукуючи “Не стреляйте!”

Воїн “Едельвейсу” закликає росіянина “швидко підходити сюди” із піднятими руками, скидати особисту зброю та бронежилет.

Потім окупант починає “жалітися” на те, що його нібито кинули терористи з групи “Вагнера”, додаючи, що його “закинули сюди тільки вчора”.

ЗСУ розгромили дві російські роти під Бахмутом в результаті успішного локального контрнаступу, заявив командувач 3-ї десантно-штурмової бригади ЗСУ Андрій Білецький 10 травня. Ідеться про 72 мотострілецьку бригаду 3-го армійського корпусу сухопутних військ Росії. Її сформували в Оренбурзькій області РФ 2022 року.

Наступ під Бахмутом ЗСУ вели на ділянці, шириною 3 км. Військові змогли просунутися і захопити ділянку фронту, де стояли окупанти. Бригада, як ПВК “Вагнера”, зазнали “суттєвих втрат”, заявив Білецький.

10 травня Олександр Сирський підтвердив успішні контратаки Сил оборони на Бахмутському напрямку. На окремих ділянках фронту ворог не зміг втримати натиск і відступив на дистанцію до 2 км, повідомив командувач.