Прокуратура просить 10 років для замовників вбивства Гандзюк

У четвер в Дніпровському районному суді Києва відбулись дебати у справі про вбивство громадської діячки Катерини Гандзюк.

Суд розпочався на три години пізніше, через те що адвокат обвинуваченого Олексія Левіна був на іншій експертизі. Про це повідомили “Суспільне”.

Виступали прокурори та адвокатка родини Катерини Гандзюк.

Прокурор Андрій Синюк розповів, що слідством встановлено і доведено, що на початку липня 2019 року у голови Херсонської облради Владислава Мангера виник умисел через позицію Гандзюк нанести їй тілесні ушкодження.

“Підпал лісу на території Херсонської області, розкрадання коштів, все це Катерина викривала у діяльності Мангера”, сказав прокурор.

До злочину було залучено помічника депутата Херсонської облради Олексія Левіна.

“Мангеру було відомо про минуле Левіна, останній здійснював подібні злочини й колись у нього була кличка “Кілер”. Мангер замовив злочин, розробив план, профінансував його через Олексія Левіна. Сам Левін шукав людей, які здійснять цей злочин”, повідомив Синюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екснардепа-втікача судитимуть за держзраду і побої

За словами прокурора, після цього, Левін зустрівся з Сергієм Торбіним у липні 2018 року, щоб той підшукав людей, які зроблять напад на Катерину.

31 липня приблизно о 8:45 злочинці облили Катерину кислотою. Загалом, за словами прокурора робили це троє чоловіків.

Доповнюється.