Артилеристи ЗСУ результативно відпрацювали по окупантах, авіація “додала” з неба

Авіація Сил оборони за добу завдала 13 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки противника.

Крім того, протягом цієї доби, нашими захисниками було знищено сім ворожих БпЛА різних типів. Про це ввечері 11 травня повідомив Генштаб ЗСУ.

Водночас підрозділи ракетних військ і артилерії уразили вісім пунктів управління, 13 районів зосередження живої сили, один склад боєприпасів, один склад пально-мастильних матеріалів, п’ять артилерійських підрозділів на вогневих позиціях, один засіб протиповітряної оборони та ще дві важливих цілі противника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донбасі ЗСУ “спопелили” склади росіян

У свою чергу противник протягом цієї доби завдав шість ракетних ударів, зокрема, по містах Слов’янськ, Костянтинівка та Запоріжжя.

Крім того, зафіксовано 46 авіаційних ударів та 69 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

“Нажаль, є загиблі та пораненні серед мирного населення, пошкоджено приватні житлові будинки, інша цивільна та адміністративна інфраструктура. Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою”, наголосили у командуванні.

Міністерство оборони Великої Британії опублікувало мапу бойових дій в Україні.

Окупанти зосереджувалися на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському і Мар’їнському напрямках.

Найзапекліші бої тривають за міста Бахмут і Мар’їнка. Сили оборони відбили 39 ворожих атак на чотирьох напрямках.