Велика Британія офіційно підтвердила передачу ракет Storm Shadow Україні

У Великій Британії офіційно підтвердили передачу Україні ракет Storm Shadow.

Це ракети великої дальності, призначені лише для високоточних ударів, сказав міністр оборони Бен Воллес, передає Sky News.

Ці ракети доповнять інші системи, у тому числі ракети HIMARS та Harpoon, власну крилату ракету України “Нептун” та інше.

“Україна має право захищатися. Використання Storm Shadow дозволить Україні відтіснити російські сили, що перебувають на суверенній території України”, додав Воллес.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна отримає далекобійні ракети Storm Shadow CNN

У командуванні Повітряних сил України поки не підтвердили інформацію про передачу ракет. Представники командування кажуть, що їм нічого про це не відомо, повідомляє “Громадське”.

Ракети Storm Shadow здатні летіти на 250 км і мають 0,5 т бойової частини. Джерела повідомляють, що ЗСУ пообіцяли застосовувати ракети лише на території України.

9 травня журналісти The Washington Post з посиланням на джерела серед чиновників писали, що Лондон нібито готовий відправити Києву ракети Storm Shadow, подібні до американських ATACMS. І закликав до такого кроку Сполучені Штати Америки.

Якщо Велика Британія остаточно ухвалить рішення передати Україні далекобійну зброю, то США не будуть цього робити, за даними ЗМІ.