Богуслаєв попросився у Росію – влада та патріоти відреагували

Секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов відреагував на прохання експрезидента “Мотор Січі” В’ячеслава Богуслаєва включити його в обмінний список з Росією.

Це вказує на причетність Богуслаєва до співпраці з ворогом, заявив Данілов в телемарафоні “Єдині новини” 11 травня, передає Gazeta.ua.

“Він в цьому листі підтверджує, що був російським агентом, якщо його туди тягне”, сказав Данілов.

Думку щодо потенційного обміну Богуслаєва висловив телеведучий та волонтер Сергій Притула. Рекомендує не обмежуватися лише експрезидентом “Мотор Січі”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колишній “регіонал” Богуслаєв має паспорт РФ ЗМІ

“Зазвичай зрадник не вартує захисника. Але не у випадку з такими людьми, як зрадник Богуслаєв. Якщо на нього можна обміняти наших треба міняти. Якщо ще більше можна обміняти на Бойка, Новинського, Шуфрича, Дубінського та Столара. Брати та міняти. Хоч якась з них буде користь”, написав Притула у Тwitter.

Під його дописом думки людей розділилися. Одні підтримують обмін Богуслаєва. Інші пояснюють його недоцільність тим, що зрадник “забагато знає”.

Дехто також вважає, що опинившись в Росії, експосадовець допоможе ворогу з виготовленням військової техніки.

Данілов не бачить проблеми в тому, що свій лист-прохання Богуслаєв написав російською мовою.

“Для таких, як Богуслаєв, російська мова була рідною. Зараз дехто починає розповідати, що нам треба повертати російську мову, що є ганьбою. Я не знаю, як Служба безпеки дивиться на цих діячів…”, прокоментував Данілов.

Секретар РНБО звернув увагу на іншу деталь у написаному Богуслаєвим листі.

“Російська Федерація написана з малої літери. Це мене тішить”, сказав він.

10 травня стало відомо, що В’ячеслав Богуслаєв попросив включити себе в список на обмін з Росією. Лист-заява від 20 березня з’явилася у розпорядженні журналістів.
У документі стоїть підпис Богуслаєва і є примітка: “Богуслаєв, пенсіонер, інвалід 1 групи”.

Представники української влади та силових структур раніше заявляли, що не виключають обмін Богуслаєва, як це було зі зрадником Віктором Медведчуком.

Богуслаєву інкримінують пособництво державі агресору, колабораційну діяльність, сприяння діяльності терористичної організації і протидію Збройним силам України. Нині він за рішенням суду до 27 травня перебуває в СІЗО. Богуслаєв усі обвинувачення відкидає.