“Є всі цифри” – Зеленський відповів ВВС на питання про засекречені втрати у війні

Інформація про втрати Збройних сил України у повномасштабній війні з Російською Федерацією засекречена рішенням військово-політичного керівництва.

Вона залишатиметься такою до кінця війни, заявив президент Володимир Зеленський в інтерв’ю ВВС. Він уточнив, що у командування “є всі цифри”.

“Є інформація, якою ми не ділимося: це спільне рішення всіх військових. Але у нас усе фіксується, кожна людина важлива, і є всі цифри. Є, на жаль, смерті. Є, на жаль, жертви, поранені. Нам не байдуже, скільки людей поранено і скільки людей загинули”, відповів президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки окупантів знищили за добу: Генштаб оновив дані про втрати РФ

Він уточнив, що Україна розуміє також і кількість полонених.

“Ми розуміємо, скільки людей, яких зараз з нами немає. Є відповідне рішення держави. Ми дотримуватимемося цього”, додав Зеленський, зазначивши, що країна зробить усе, щоб перемогти у війні цього року.

Втрати окупаційної російської армії в Україні впали на 30%. Імовірно, через перехід противника до оборони, повідомила британська розвідка.

21 вересня 2022 року російське міноборони востаннє озвучувало свої втрати в Україні після початку повномасштабної війни. За словами голови відомства Сергія Шойгу, вони становлять майже 6 тис. військових. Водночас Шойгу нафантазував, що Україна у війні втратила понад 100 тис. людей убитими й пораненими.