Екснардепа-втікача судитимуть за держзраду і побої

В Україні заочно судитимуть колишнього народного депутата від забороненої нині партії “Опозиційна платформа За життя” Олега Волошина.

Політик втік у Росію перед її повномасштабним вторгненням, повідомила Служба безпеки України в Telegram 1 травня.

“Служба безпеки спільно з Державним бюро розслідувань зібрала доказову базу на колишнього народного депутата Верховної ради ІХ скликання Олега Волошина”, йдеться в повідомленні.

За даними СБУ, протягом 2020-2021 років зрадник “активно” сприяв військово-політичному керівництву РФ у масштабній підривній діяльності проти України.

“Волошин цілеспрямовано намагався маніпулювати суспільною думкою українських громадян в інтересах країни-агресора. Він публічно поширював кремлівські наративи щодо суспільно-політичної ситуації в нашій державі”, кажуть в СБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗМІ назвали зрадників, які допомагають Медведчуку в Росії

За словами правоохоронців, Волошин намагався дискредитувати Україну на міжнародній арені. Робив це “у своїх численних дописах у соцмережах та виступах у телеефірах”.

Також зрадник публічно виправдовував створення та діяльність так званих ЛДНР.

Окрім того, політик заподіяв умисні тілесні ушкодження іншому громадянину. Кому саме, в СБУ не учинили.

До суду вже скерували обвинувальний акт за двома кримінальними статтями державна зрада та нанесення умисного легкого тілесного ушкодження.

Волошину загрожує до 15 років ув’язнення.

Низка народних депутатів із колишньої ОПЗЖ під час великої війни втекли з України. У цьому списку є і колишній нардеп Ренат Кузьмін.

У березні суд заочно арештував Кузьміна. Йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. Кузьміна підозрюють у державній зраді.