Путін призначить нових командирів для нового етапу війни – ISW

Український контрнаступ може спричинити подальші зміни військового командування в російській армії.

Кремль має призначити нових командувачів для нового етапу війни, повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW) у щоденному звіті.

“Російський диктатор Володимир Путін спробує уникнути наслідків майбутніх змін у військовому командуванні, винагороджуючи командирів, яким він віддає перевагу, більшою відповідальністю, що перевищує їхню офіційну посаду. І, водночас, зменшуючи роль певних командирів, які потрапили у немилість”, йдеться у повідомленні.

Провали російського зимово-весняного наступу спонукали Путіна розділити відповідальність за операції в Україні. Він визначив відповідальних за протидію контрнаступу Збройних сил України. Ними стали: російський генерал-полковник Михайло Теплінський, командувач Дніпровської групи російських військ Олег Макаревич і командувач на Луганському напрямку Олександр Лапін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Полетіли голови: Путін звільняє військових командирів

Речник Кремля Дмитро Пєсков підкреслив, що міністр оборони РФ Сергій Шойгу та начальник російського генштабу Валерій Герасимов не їздили з Путіним на окуповані території.

“Імовірно, це є сигналом того, що Путін планує призначити нових командувачів для нового етапу війни”, вважають аналітики.

Російська Федерація продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Підрозділами сил оборони України протягом минулої доби відбито понад 36 атак противника на зазначених ділянках фронту.

В епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут та Мар’їнка, де наші захисники стійко тримають оборону. На Бахмутському напрямку ворог продовжує вести наступальні дії. Тривають бої у місті Бахмут. Протягом минулої доби противник вів безуспішні наступальні дії у напрямку населених пунктів Богданівка, Іванівське та Олександро-Шультине. На Мар’їнському напрямку противник продовжує атакувати позиції сил оборони. Тривають бої за Мар’їнку.