Триває перевірка: у ЗСУ відреагували на розкішні віллу й Mercedes одеського “воєнкома”

Оперативне командування “Південь” 30 квітня відреагувало на розслідування статків одного з керівників терцентру комплектування Одеської області.

На офіційній сторінці командування у Facebook зазначається, що ЗСУ не будуть толерувати корупцію.

Прізвище “воєнкома” в ОК “Південь” не вказують. Водночас нещодавно ЗМІ оприлюднили результати розслідування, де йдеться, що начальник Одеського ТЦК Євген Борисов став власником автомобіля Mercedes Benz G63 AMG 2022 року випуску вартістю $250 тис. Зазначається, що авто ввезли на територію України як гуманітарну допомога і воно мало піти на фронт у якусь військову частину.

А його матір придбала розкішну віллу з пальмами і басейном в Іспанії. Вартість нерухомості ‒ понад 3,9 млн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ексзаступнику міністра та керівнику департаменту Міноборони повідомили про нову підозру

“Звинувачення у корупції чи незаконному збагаченні на адресу одного з начальників територіального центру комплектування та соціальної підтримки шкодять високому рівню довіри до Збройних Сил України та дискредитують важливий сьогодні процес мобілізації. Збройні Сили України беззастережно сприятимуть розслідуванню всіх оприлюднених даних”, ‒ наголошують в ОК “Південь”.

Командування призначило службову і профільну перевірки. На цей час посадовця усунуто від виконання службових обов’язків.

“Звертаємося до всіх: дочекайтеся результатів перевірки, оприлюднення інформації компетентними органами, а в разі її підтвердження не ототожнюйте дії окремих персоналій з усією армією, яка лишається вірною присязі і гідно служить народу України”, ‒ наголошують в командуванні.

Служба безпеки України припинила вісім каналів нелегального виїзду за кордон громадян призовного віку. Викрили десятьох осіб, які пропонували військовозобов’язаним уникнути мобілізації на підставі фальшивих документів або незаконно перетнути кордон.

У березні викрили заступника начальника одного з управлінь Міністерства оборони. Чиновник за $9 тис. хабаря оформляв документи про зняття з військового обліку чоловіка призовного віку.