Росіяни залишили частину позицій в Бахмуті після контратаки ЗСУ – Сирський

На окремих ділянках Бахмута в Донецькій області ворога контратакували підрозділи Сил оборони.

У зв’язку з цим окупанти залишили деякі позиції в місті. Водночас ситуація на Бахмутському напрямку “доволі складна”. Про це повідомив командувач Східного угруповання військ генерал-полковник Олександр Сирський, передає Military Media Center 1 травня.

Він наголосив, що взяти Бахмут під повний контроль противнику не вдається.

“На Бахмутському напрямку продовжуються інтенсивні бойові дії. Ворог провів численні атаки, намагаючись прорвати оборону наших позицій на декількох напрямках. Втім, завдяки стійкості та мужності захисників Фортеці, дії ворога зазнали невдачі”, повідомив Сирський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Вагнерівці” можуть втекти з Бахмута: Пригожин боїться українських контратак

Він зауважив: щоб просунутись вперед, ворог застосовує максимум зусиль та не рахується ні з чим.

“Попри значні втрати, у бій постійно кидаються нові штурмові групи “Вагнера”, бійців інших приватних компаній, десантників”, додав Сирський.

Водночас на Лиманському напрямку окупаційні війська зазнали втрат під час штурмів українських позицій. Бійці Сил оборони взяли в полон 10 загарбників, зазначив Сирський.

“На Лиманському напрямку наші оборонці протягом кількох останніх днів відбили численні штурми. Спроби ворога захопити наші позиції не вдались”, сказав він.

Україна не може відмовитися від утримання Бахмута на Донеччині. Якщо місто захоплять, це може відкрити Росії плацдарм для наступу на Краматорськ і Слов’янськ, сказав президент Володимир Зеленський.

Бахмутський напрямок залишається епіцентром бойових дій. Ворог збільшує активність важкої артилерії та кількість авіаційних ударів. Бої за Бахмут тривають. Ситуація контрольована, повідомляв Олександр Сирський.

Захопити Бахмут окупанти намагаються вже декілька місяців. Бої за це місто розпочалися в серпні торік. Упродовж двох останніх місяців росіяни намагаються Бахмут оточити. За час запеклих боїв ворог перетворив Бахмут фактично на руїни. Обстрілює його ракетами, авіацією та артилерією.