Росія везе сотні в’язнів воювати проти України: свіжі дані Генштабу

Російське командування поповнює свої втрати у війні проти України за рахунок ув’язнених осіб.

Зокрема, нещодавно близько 400 засуджених, завербованих ПВК “Вагнера”, привезли до одного із польових таборів окупантів у Бердянському районі Запорізької області. Про це вранці 1 травня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Таке ж поповнення очікується і в районі Луганська. Відомо про заплановану підготовку на одному із полігонів поблизу міста до 200 російських засуджених.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Вагнерівці” можуть втекти з Бахмута: Пригожин боїться українських контратак

“Підготовка триватиме декілька тижнів. Особовому складу комендантської роти, яка буде забезпечувати охорону цього контингенту, віддано наказ про відкриття вогню на ураження при будь-яких спробах до втечі чи непокорі”, ‒ йдеться у повідомленні.

Тим часом окупаційна влада Луганської області опрацьовує питання щодо відчуження нерухомого майна громадян України, які залишили тимчасово захоплені території області. Відібрану нерухомість планують передати у розпорядження російських силових структур.

“Бавовна” вкотре завітала до російських загарбників. “Прилетіло” в Мелітополь і Бердянськ. У тимчасово окупованому Мелітополі вибухнуло в місці базування окупантів.

У Кремлі намагаються залучити ще сотні тисяч військовослужбовців для участі у війні в Україні, не викликаючи гніву громадськості. Згідно з одним зі злитих документів Пентагону, в середині лютого російський диктатор Володимир Путін підтримав пропозицію своїх військових “тихо набрати” 400 тис. додаткових військовослужбовців протягом 2023 року для війни в Україні.