Microsoft та “Антонов” створили віртуальну “Мрію”

На міжнародній виставці авіаційної та аерокосмічної техніки Teknofest 2023 державне підприємство “Антонов” показало цифрову модель відродження літака “Мрія”.

Відвідувачам стенда запропонували “стати пілотом” Ан-225 і Ан-2 на симуляторах, розроблених Microsoft. Про це розповів виконувач обов’язків генерального директора “Антонов” Євген Гаврилов, повідомили “Укрінформ”.

“Компанія Microsoft ініціювала створення продукту Microsoft Flight Simulator на основі Ан-225. Велика робота, яку зробила професійна команда Microsoft Flight Simulator у взаємодії з експертами “Антонов” дозволяє кожному спробувати себе в якості пілота унікального літака, відчути його потужність у своїх руках, здійснити подорож обраним маршрутом на його могутніх крилах”, сказав Гаврилов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна та компанія Baykar підписали нові угоди про співробітництво

На виставку компанію запросило Генеральне консульство України в Стамбулі.

“Ми відчуваємо тут потужну підтримку і солідарність, відвідувачі нашого стенда з різних країн вітаються часто “Слава Україні”, що безперечно, приємно і надихає”, сказав Гаврилов.

Торік 27 лютого російські окупанти знищили найбільший і найпотужніший транспортний літак світу ‒ український Ан-225 “Мрія”. Влучили в нього ракетою. Літак стояв в ангарі на аеродромі “Антонов”.