Дві парафії на Вінниччині заявили про перехід до ПЦУ

27 квітня в селі Уладівці, що на Вінничині під час зборів місцевої громади проголосували за зміну юрисдикції двох парафій та їхній перехід до Православної церкви України.

Цю подію назвали історичною. Про це йдеться у повідомленні Уладівського СБК Іванівської сільської ради Хмільницького району в Facebook.

“27 квітня в с. Уладівка Хмільницького району відбулась історична подія: за волевиявленням громади дві парафії перейшли від РПЦ в Україні до ПЦУ”, йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Житомирщині заборонили діяльність російської церкви: облрада ухвалила рішення

Жителі села Уладівка переважну кількість голосів віддали за те, щоб парафії Успіння Пресвятої Богородиці та рівноапостольної Ніни, які досі належали до церкви Московського патріархату, перейшли під юрисдикцію ПЦУ.

Місцеві зазначають, що рішенню сприяв перехід парафій під юрисдикцію ПЦУ сусідніх громад, а саме у селах Журавному та Олександрівці, де люди ще у вересні минулого року ухвалили таке рішення.

Зазначають, що парафіяльні священники не підтримують рішення громади.

Вінницька облрада на сесії 28 квітня ухвалила рішення про припинення договорів оренди нерухомості та земельних ділянок із РПЦ в Україні.

Депутати також заборонили будь-яке користування майном, що є спільною власністю територіальних громад області, релігійними організаціями російської церкви в Україні.

Рішення “Про забезпечення зміцнення національної безпеки у сфері свободи совісті та діяльності релігійних організацій на території Вінницької області” підтримали 54 із 60 присутніх на сесії депутатів.