Українська олімпійська чемпіонка розповіла, як батьки готувалися до ядерної війни

Олімпійська чемпіонка з фехтування Ольга Харлан розповіла, як переживають війну її батьки, які нині мешкають у Миколаєві.

За її словами, батьки часто сплять у підвалах, але не хочуть покидати місто. Про це спортсменка сказала в інтерв’ю проекту Вдома.

За словами чемпіонки, її батьки навіть готувалися до ядерної війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Мерзотний народ, який гірший фашистів” реакція спортсменів на сьогоднішні обстріли

“У той момент, коли всі почали про це розмовляти, я йду на тренування і розмовляю з мамою. Кладу трубку й думаю: “Я розмовляю з мамою про ядерну війну. Серйозно?! Що взагалі коїться?” І ти розумієш, що це реальність. Мама каже: “Ну, ми те купили, те купили”. Я в шоці сиджу, а вона на розслабоні”, сказала Харлан.

Ольга Харлан стала олімпійською чемпіонкою у 2008 році. Вона також срібна призерка Олімпійських ігор 2016 року в командній першості та бронзова призерка Олімпійських ігор 2012 й 2016 років.

Окрім того, Харлан ‒ шестиразова чемпіонка світу в індивідуальній першості та дворазова ‒ у командній. А також восьмиразова чемпіонка Європи в індивідуальній першості та дворазова ‒ в командній.

У родині фехтувальниці Ольги Харлан на початку лютого сталося горе. Пішла з життя бабуся спортсменки.

Ольга Харлан вперше за час війни приїхала в Україну в жовтні минулого року. Фехтувальниця 16 годин добиралася до Львова, де вперше за майже рік зустрілася з батьками