Росія випустила п’ять ракет по Краматорську: показали наслідки обстрілів Донеччини

Російські загарбники у ніч на 30 квітня випустили п’ять ракет по Краматорську Донецької області.

Обійшлося без постраждалих. Дві ракети впали у полі за містом, дві ‒ у промисловій зоні, а одна ‒ у приватному секторі поблизу житлового будинку, Але пошкодила лише асфальтове покриття. Про це у Telegram повідомив голова Донецької ОВА Павло Кириленко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ атакує Україну ракетами з іноземними компонентами Ігнат

За його словами, чотири рази окупанти обстріляли Велику Новосілку на Волноваському напрямку. Під обстрілами також був Вугледар. Окрім того, росіяни п’ять разів вдарили по Авдіївці.

“Влучили по житловому сектору, території АКХЗ та по автобазі. На Горлівському напрямку пошкоджено 10 будинків та інфраструктурний об’єкт у Костянтинівці. А також вісім будинків та нежитлову будівлю в Нью-Йорку. У Часовоярській громаді пошкоджено будівлю підприємства”, ‒ зазначив Кириленко.

Загарбники також шість разів обстріляли з РСЗВ Торське і Зарічне. Інформації щодо поранених та загиблих цивільних минулої доби не надходило.

Попри значні втрати, Росія не відмовляється від планів окупації української території. Ворог завдає ударів як по військових, так і цивільних об’єктах. Так, минулої доби противник завдав сімох ракетних та 39 авіаційних ударів, здійснив 50 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Про це вранці 30 квітня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Внаслідок російських атак є загиблі та поранені серед цивільного населення.