“Україна стане членом НАТО за прискореною процедурою” – Офіс президента

Україна буде “дуже бажаним” партнером Північноатлантичного альянсу.

Членом НАТО стане “за лічені місяці” після закінчення війни та знищення військового потенціалу Росії. Про це заявив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк в інтерв’ю австрійській газеті Die Presse.

“Знищення військового потенціалу Росії означатиме, що Україна буде дуже бажаним партнером НАТО. Україна отримала реальний бойовий досвід у великій війні те, чим не може похвалитися жодна інша європейська країна НАТО. За лічені місяці після закінчення війни Україна стане членом НАТО за прискореною процедурою”, вважає Подоляк.

Коментуючи питання нейтрального статусу для України, він нагадав, що Україна була нейтральною, коли Росія почала проти неї війну.

“Росію не цікавить статус України. Вона напала на нас, бо хоче знищити Українську державу. Або в Європі буде спільний проєкт безпеки в рамках військового союзу, в який увійдуть всі без винятку країни, щоб ніхто більше не міг напасти на європейську країну, або Росія продовжить свій курс експансії не тільки проти України, а й проти інших країн, які не є в НАТО”, додав Подоляк.

На його думку, єдина країна в Європі, яка може нападати на інших це Росія.

20 квітня в Україну вперше від початку великої війни приїхав генсек НАТО Єнс Столтенберг. У Києві він зустрівся з президентом Володимиром Зеленським.

Після візиту до Києва Столтенберг заявив, що всі країни-члени НАТО згодні з тим, що Україна має стати членом Північноатлантичного альянсу.