Відбито 58 ворожих атак: де росіяни намагалися наступати минулої доби

Російські загарбники основні зусилля зосереджують на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках.

Протягом минулої доби на цих ділянках українські захисники відбили 58 ворожих атак. Про це вранці 30 квітня повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

В епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут та Мар’їнка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Де наступає ворог Генштаб розкрив подробиці

“Авіація Сил оборони за минулу добу завдала трьох ударів по районах зосередження особового складу ворога. Також наші воїни збили два ворожих БпЛА типу “Shahed”, один розвідувальний “Орлан-10″ та ще один БпЛА невстановленого типу”, ‒ йдеться у повідомленні.

Окрім того, підрозділи ракетних військ і артилерії уразили район зосередження живої сили противника, два склади пально-мастильних матеріалів, два засоби протиповітряної оборони. А також один артилерійський підрозділ та ще одну важливу ціль противника.

Ватажок бойовиків групи “Вагнера” Євген Пригожин боїться українських контратак у Бахмуті, тому закликає Кремль посилити оборону на сході України.

Він, зокрема, заявив, що український контрнаступ може розпочатися до 15 травня. Але російські військові не поспішають готуватися до відбиття атак. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).