“Вагнерівці” можуть втекти з Бахмута: Пригожин боїться українських контратак

Ватажок бойовиків групи “Вагнера” Євген Пригожин боїться українських контратак у Бахмуті, тому закликає Кремль посилити оборону на сході України.

Він, зокрема, заявив, що український контрнаступ може розпочатися до 15 травня. Але російські військові не поспішають готуватися до відбиття атак. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росте страх перед українським контрнаступом: аналітики пояснили кадрові перестановки у військовому керівництві РФ

За даними аналітиків, Пригожин пригрозив вивести сили “Вагнера” з Бахмута, якщо військове командування РФ не надасть більше боєприпасів найманцям.

“Погроза Пригожина вийти з Бахмута може свідчити про те, що він побоюється, що російські позиції в тилу Бахмута є вразливими для контратак”, ‒ йдеться у повідомленні.

Окрім того, в інтерв’ю пов’язаному з Кремлем блогеру Пригожин заявив, що найманці “Вагнера” продовжать воювати в Бахмуті, але будуть змушені “організовано відступити або залишитися і загинути”, якщо ситуація не покращиться.

Окупанти зосереджуються на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Там українські війська за добу відбили понад 40 атак противника, повідомляє Генштаб ЗСУ.

Російські війська, ймовірно, розмістили термобаричні артилерійські системи ТОС-1А на напрямках Авдіївка та захід Донецької області. Це свідчить про потенційну підготовку до посилення наступальних операцій, зазначають аналітики Інституту вивчення війни (ISW).