Павло Лебідь вірив у перемогу Росії – Євстратій Зоря

Митрополит Російської церкви в Україні Павло Лебідь був впевнений у перемозі Росії на початку повномасштабного вторгнення.

Він казав монахам, що війна триватиме три-чотири дні. Про це розповів митрополит Білоцерківський ПЦУ Євстратій Зоря, передає NV.

“Я знаю від свідків, я знаю від перевірених джерел, що, наприклад, той самий митрополит Павло Лебідь, який зараз у своєму шикарному маєтку сидить під домашнім арештом, у день великого путінського нападу 24 лютого минулого року до братії Лаври сказав, що ніхто нікуди не розходиться, всі залишайтеся на місці, за три-чотири дні це закінчиться. Це були його слова”, сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Митрополиту Павлу продовжили арешт. Роздавав у суді яйця

Про такі терміни йому заявили російські куратори.

“Так їх інформували їхні куратори, так їх інформували ті люди, які були ланкою зв’язковою між українським політикумом і російською владою на кшталт Медведчука”, підсумував священник.

1 квітня Служба безпеки України повідомила про підозру колишньому настоятелю Києво-Печерської лаври Петру Лебедю. Той робив заяви, які виправдовували чи заперечували дії країни-агресора Російської Федерації.

Суд обрав йому цілодобовий домашній арешт. На Лебедя одягли електронний браслет.