Влада Херсонщини готує план евакуації місцевих жителів

Херсонська обласна військова адміністрація опрацьовує шляхи евакуації місцевих жителів регіону на випадок масованих обстрілів із боку російських військ.

Останніми днями ворог посилив обстріли не лише Херсонщини, але й усієї України. Про це заявив голова ОВА Олександр Прокудін у Telegram.

“На нашу країну напали нелюди, для яких українці це живі мішені. Терор, обстріли, вбивства мирних людей, біль і розпач ось що несе із собою “русский мир”, сказав Прокудін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Армія РФ атакувала Україну із землі та повітря: є жертви

Він зазначив, що влада регіону вирішила визначити безпечні маршрути виїзду з населених пунктів, запланувала місця тимчасового проживання людей, забезпечення ліками, їжею та іншим необхідним.

Крім того, адміністрація складає списки маломобільних людей, які не можуть самостійно дістатися до місця збору, а також багатодітних сімей, які живуть біля лінії зіткнення.

“Це доручення доведено до всіх начальників військових адміністрацій (Херсонщини Gazeta.ua), щоб у разі необхідності, не гаючи часу, вони організували евакуацію людей із зони небезпеки”, пояснив Прокудін.

За минулу добу російські загарбники 33 рази обстріляли звільнену територію Херсонщини.

Окупанти випустили по області 177 снарядів з важкої артилерії, танків, “Градів” та БПЛА. Про це повідомив голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

За його словами, місто Херсон ворог обстріляв п’ять разів.