Зеленський висловився про деокупацію Крима

Росія дуже ослабла у війні з Україною з минулого року.

Тому ситуація щодо можливих українських жертв в ході звільнення Криму сильно відрізняється. Про це президент України Володимир Зеленський заявив в інтерв’ю фінським, шведським, данським і норвезьким журналістам, передає Gazeta.ua.

Зеленському нагадали його заяву від 23 травня 2022 року про те, що звільнення Криму військовим шляхом може коштувати Україні сотень тисяч життів військових.

Його запитали, скільки життів він готовий віддати для звільнення Криму зараз.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент розповів про ставлення генсека НАТО до України

“З того моменту Росія ослабла дуже сильно. Вони втратили свою потужну армію військових, які були не мобілізованими, а саме військовими. Всі ці цифри, які давала аналітика всіх держав, щодо їх кількості реальних військових, злагодженості, підготовки, були завищені”, відповів глава держави.

Водночас президент наголосив, що вони потужна велика держава, і в них багато різної зброї, але морально багато чого змінилося з того моменту. У приклад він навів херсонську операцію.

“Вони бояться, вони бояться вмирати. Я думаю, що їх дух було зломлено. Вони не розуміють, як це відбулося “ми дійшли до Києва, ще два-три дні і ми закінчимо”. Вони були морально зломлені. Ситуація дуже відрізняєтся з минулого року. Тому може бути по-різному щодо Криму”, підкреслив Зеленський.

Україна не може тягнути з відвоюванням своїх територій до того, поки партнери нададуть F-16.

Контрнаступ ЗСУ має початися раніше. Про це заявив президент України Володимир Зеленський у інтервʼю фінським, шведським, данським і норвезьким журналістам.

Зеленський пояснив, що раніше Україна просила закриття неба, аби захистити цивільне населення, а зараз щоб супроводжувати контрнаступ Збройних сил.