Безруков, Панін та інші: Мінкульт склав список осіб, які загрожують нацбезпеці України

У п’ятницю, 28 квітня, Міністерство культури України оприлюднило повний список осіб, які загрожують нацбезпеці України.

Всього до переліку увійшли 211 людей актори театру і кіно, телеведучі, співаки та інші діячі культури, які на території країни-агресора показали, що підтримують кривавий режим диктатора Володимира Путіна. Список почав формуватися ще в 2017 році, доповнювали його в тому числі і спираючись на дані, які надавав РНБО.

У списку серед усіх, наприклад, Йосип Кобзон, який помер ще у 2018 році. Сьогодні Кобзон це справжній мем, адже прийнято говорити, що українська армія відправляє окупантів на концерт до Кобзона.

Поруч з ім’ям Кобзона зірка серіалу “Вороніни” Борис Клюєв. Його теж вже давно немає в живих.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Кроликам” Данильцю і Моїсеєнку влаштували у США “культуруную отмену”

Також до переліку загрозливих нацбезпеці України осіб включено Моргенштерна Алішера Тагіровича. Слід зазначити, що він у лютому 2022 року покинув Росію, після чого випустив пісню “12” про життя в РФ.

Там він символічно заспівав “большие дяди отправят на бойню дядям всегда было пох*й”. Після цього від нього послідувало ще кілька іронічних публікацій на тему війни і російського уряду, за що на території країни-агресора він був визнаний “іноагентом”.

Крім того, до списку Мінкульту увійшов Панін Олексій В’ячеславович. Слід зазначити, що Панін давно відомий своїми антивоєнними висловлюваннями. Він відкрито критикує кремлівських правителів і заявляє, що саме РФ розв’язала цю війну, за що повинна нести відповідальність.

Також до списку увійшли путіністи Стівен Сігал і Жерар Депардьє, зірка серіалу “Бригада” Сергій Безруков, співак Стас П’єха та інші.

З повним список можна ознайомитися на сайті Міністерства культури України за цим посиланням.

19 жовтня 2022 року президент Володимир Зеленський затвердив санкції проти низки артистів з України і РФ. У санкційний список потрапили співачки Ані Лорак, Регіна Тодоренко, Таїсія Повалій, Анна Сєдокова.

У липні 2016 року, на третій рік воєнної агресії РФ проти України, Лорак виступала на святкуванні 320-річчя військово-морського флоту Росії в Санкт-Петербурзі.

А Таїсія Повалій розважала росіян 9 травня торік.