Пожежа в Севастополі: окупанти заявили про масштабну атаку дронів

У тимчасово окупованому Криму досі намагаються ліквідувати пожежу на нафтобазі у Севастополі.

Так звана “влада” заявила про атаку дронів. Про це, зокрема, сказав гауляйтер Криму Сергій Аксьонов.

За його словами, “ранкова атака дронів на Севастополь” була не єдиним інцидентом у Криму. У небі над Кримом російська ППО нібито збила ще один БПЛА. Інший безплілотник був блокований засобами радіоелектронної боротьби. Однак, Аксьонов не уточнив місця цих інцидентів.

Тим часом так званий “губернатор” Севастополя Михайло Развожаєв заявив, що рівень пожежі “найскладніший з усіх можливих”. Оскільки обсяг пального великий, “потрібен час на локалізацію займання”. Станом на середину дня пожежу в Севастополі продовжують гасити. Ліквідувати полум’я російські маріонетки у Криму сподіваються до 18:00 суботи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Резервуари самі по собі не горять”: Чубаров про масштабну пожежу в Севастополі

В Україні офіційно не коментували події в Криму. Але вранці 29 квітня Генштаб ЗСУ опублікував нагадування про те, що сьогодні відзначається 105-та річниця підняття українських прапорів на кораблях Чорноморського флоту та Севастопольської фортеці.

“У далекому 1918 році, 29 квітня, контрадмірал Михайло Саблін, який незадовго до цього обійняв посаду командувача, під патріотичним тиском української більшості екіпажів кораблів Чорноморського флоту і Української громади Севастополя офіційно оголосив весь Чорноморський флот флотом Української Народної Республіки та віддав наказ урочисто підняти українські прапори на кораблях та Севастопольській фортеці.і!” ‒ йдеться у повідомленні Генштабу.

У тимчасово окупованому Севастополі триває пожежа на нафтобазі. Над містом видно густий чорний дим. У місцевих пабліках публікують фото та відео масштабної пожежі.

Окупаційна влада Севастополя заявила, що не евакуюватиме людей з району, де горить нафтобаза.