Ворог змінив тактику: президент заявив про нову хвилю війни

Збройні сили України на фронті прагнуть перехопити ініціативу, що свідчить про нову хвилю повномасштабної війни.

Водночас російські війська змінили тактику і думають про оборону окупованих територій, заявив президент Володимир Зеленський під час інтерв’ю скандинавським журналістам, передає Gazeta.ua.

“Сказати, що росіяни зразу побіжать після нашого контрнаступу? Хотілося б. Щоби було менше жертв серед них. У будь-якому випадку ми повинні розуміти, що російська армія з кожним днем зменшується. Те, що росіяни набирають якихось людей воювати це не про війська, це про їхній народ”, сказав він.

Солдати РФ демотивовані, хоча серед них і досі є деякі охочі воювати групи. Але і вони все одно втрачають мотивацію щоденно.

“Ми чуємо і бачимо, як вони бояться нас. Знаємо, як не хочуть воювати. Але вони бояться, що якщо будуть бігти їх розстріляє власне керівництво. Вони вже змінили тактику. Думають про оборону окупованих територій. Це вже інша хвиля війни. Вона не проста і для нас. Їхня наполегливість на полі бою, що була на початку, розбита ЗСУ. Сьогодні вороги окопуються, роблять оборонні рубежі. Звільнення територій буде складною задачею. Але це уже друга частина війни, в якій ми збираємося забрати ініціативу”, додав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський сказав, скільки може тривати війна в Україні

Зеленський не повідомив інших подробиць чи дат контрнаступу. Сказав, що у ході контрнаступу Україна планує зокрема й повернення окупованого росіянами Криму. Війська РФ із кожним днем ​​втрачають мотивацію. Водночас успіх контрнаступу значною мірою залежить від продовження поставок Києву західної зброї.