“Були моменти, коли нас підводили”: президент розповів про допомогу партнерів

Впродовж російської війни проти України були моменти, коли деякі держави підводили українців із наданням військової допомоги.

Україна розраховувала на ту чи іншу підтримку, якої в результаті не відбулося. Про це президент Володимир Зеленський розповів в інтерв’ю фінським, шведським, данським та норвезьким ЗМІ.

“На війні дуже важливо все робити вчасно. І розраховувати на тих, хто тобі, щось пообіцяв або дав слово. На цій війні в нас були моменти, коли нас підводили. Я хочу подякувати, що цього не було з вашими країнами”, ‒ сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський сказав, скільки може тривати війна в Україні

Однак, він не вказав, про які саме країни і допомогу йдеться.

“Коли хтось тебе підводить ‒ це впливає на тягар. Тому що ти обіцяєш країні, яка своєю чергою бореться за спільні цінності. І країни розуміють: те, що ти сказав країні дуже потрібно. Але це комплексна історія. Жодна з країн присутніх тут, або десь не може повністю забезпечити Україну. Це зрозуміло, бо це сучасна війна, масштабу якої не було. Це ребус, який має Україна не лише розв’язати, а ще й перемогти. Тому, якщо ми не переможемо, програє цивілізований світ”, ‒ наголосив Зеленський.

Україні потрібна протиповітряна оборона, сучасна авіація, без якої не буває повністю ефективної ППО. Також артилерія і бронетехніка. Про це сказав президент Володимир Зеленський.

За словами президента України Володимира Зеленського, окремі держави-члени Європейського Союзу поводяться деструктивно, забороняючи ввезення аграрної продукції з України.