Прем’єр Канади висловився про закінчення війни в Україні

Повномасштабна війна в Україні закінчиться переговорами, а не військовим шляхом. Але вирішувати це має виключно українська влада.

Агресія Російської Федерації може дати поштовх іншим авторитарним країнам “перемалювати карту” світу, заявив під час саміту Global Citizen Now прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо, передає “Голос Америки”.

“Це не закінчиться військовим шляхом. Це закінчиться певним політичним рішенням. Але Україна вирішуватиме, коли це станеться. Що вона готова прийняти, а за що готова продовжувати боротьбу. І ми повинні бути поруч із українцями. Лише Київ може вирішувати, коли прийнятно вести переговори і за що українці готові вмирати”, наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський сказав, скільки може тривати війна в Україні

Водночас Трюдо вважає, що через агресивні дії РФ варто хвилюватися усім:

“Авторитарні держави, які мають трохи більшу армію, ніж їхні сусіди, дивляться на той маленький клаптик землі через річку, де люди розмовляють їхньою мовою, або де кілька сотень років тому провели лінію на карті, але на їхню думку, не в тому місці. Вони думають: чом би нам не перемалювати цю карту”.

Тривала війна в Україні не є метою Російської Федерації. Затягування бойових дій на фронті скоріше спроба країни-терористки пристосуватися.

Спочатку Москва мала план швидкої війни, але той провалився. Тепер Кремль намагається затягнути війну. Зокрема, відновити свої сили та підготуватися до нових наступальних дій. Водночас довга війна не внутрішня мета Кремля.