ЗСУ знищують потенціал окупантів: Гуменюк висловилась про контрнаступ

Російські загарбники не відмовились від своєї мети окупувати українські території.

Тому, щоб перемогти ворога, потрібно знищувати його потенціал. Про це в ефірі національного телемарафону розповіла керівниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони “Півдня” України Наталія Гуменюк, передає Gazeta.ua.

“Тому контрнаступ не має вигляду ефектного шоу, коли всі піднімаються і рушають вперед. Це дуже кропітка і важка робота”, ‒ сказала Гуменюк.

За її словами, контрнаступальні дії українських сил ускладнює те, що ворог ховається за мирним населенням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський зробив нову заяву щодо контрнаступу ЗСУ

“Тому дійсно, маленькими кроками, але дуже виваженими, ми все одно нищимо їхній потенціал. І ця робота дуже довготривала. Треба набратися терпіння і дочекатися, коли результати будуть того варті”, ‒ зазначила Гуменюк.

Нині, за її словами, територія лівобережжя Дніпра дуже рясно вкрита ворожими позиціями та підрозділами,

“Знищення їхнього потенціалу там, ще до того, як почнеться просування наших військ, це дуже важлива складова саме цієї операції, на яку всі так довго чекають, наступу”, ‒ додала Гуменюк.

Вона також розповіла, що ворог постійно проводить ротації, і перекидає, зокрема, зі сходу на південь, вже побиті підрозділи. Серед окупантів також процвітає дезертирство, вони всіляко шукають способи втекти з війни.

Загальні бойові втрати Росії на ранок суботи, 29 квітня, становлять 190 040 окупантів. За минулу добу лави “200-х” поповнили ще понад 580 російських загарбників, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Журналісти за останні два тижні встановили імена 1249 ліквідованих в Україні російських окупантів. Усього оприлюднили імена 21 700 мертвих загарбників. Темпи російських втрат високі. І не лише у загонах з колишніх ув’язнених, а й у спеціалізованих підрозділах.