Росіяни зранку обстріляли українське місто: багато жертв

Протягом минулої доби окупанти понад 30 разів атакували цивільне населення Донеччини.

А сьогодні зранку росіяни обстріляли Малотаранівку Краматорської громади, повідомив уранці 29 квітня голова обласної військової адміністрації Павло Кириленко. Поранено дві людини, зокрема дитина дістала тяжкі опіки. Її доставили до лікарні.

“На Донецькому напрямку 15 разів під обстріли з різної зброї потрапляла Авдіївка місто продовжують рівняти з землею. Цього разу постраждали житловий сектор, промзона, АКХЗ, автобаза і територія кемпінгу. У Курахівській громаді пошкоджено будинок у Гострому, обстрілів зазнали також околиці Курахового та Острівського. По Мар’їнці росіяни неодноразово стріляли з артилерії”, написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські терористи смертельно вдарили по Донеччині (фото 18+)

На Горлівському напрямку одна людина загинула та ще двоє поранені у Торецьку. Там пошкоджено 16 будинків, три інфраструктурні об’єкти і дві адмінбудівлі. Під вогнем Часів Яр поранено дві людини, пошкоджено приватний будинок і дві будівлі підприємства.

На Лисичанському напрямку зруйновано два будинки у Лиманській громаді: у Торському і Зарічному. Вночі ворог обстріляв Святогірськ.

Минулої доби Російська Федерація завдала чергового масованого ракетного удару по цивільних об’єктах та житлових будинках України. Загалом протягом минулої доби, противник здійснив пуск 23 крилатих ракет типу Х-101 та Х-555. ЗСУ знищено 21 крилату ракету, а також два безпілотника оперативно-тактичного рівня і два ударних дрони. Від ракетного терору росіян постраждали міста Умань на Черкащині, Дніпро, а також Українка на Київщині. За попередньою інформацією загинули щонайменше 25 мирних жителів, серед них п’ятеро дітей. Під завалами залишаються люди, тривають пошукові роботи. Пошкоджено понад 10 багатоквартирних будинків та інша цивільна інфраструктура.