Японія занепокоєна військовою активністю Китаю та Росії: країна ухвалила нову стратегію

Японія стривожена військовими навчаннями, які проводять Китай і Росія в регіональних водах.

Кабмін Японії схвалив нову стратегію океанічної політики, у якій країна заявила, що її національні інтереси перебувають під більшою загрозою, ніж будь-коли раніше. Про це повідомляє Kyodo.

Японія у новій стратегії обіцяє посилити співпрацю між Силами самооборони і Береговою охороною країни у підготовці до надзвичайних ситуацій на тлі зростання занепокоєння через посилення військової активності Китаю в Азійсько-Тихоокеанському регіоні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Японія змінила міграційні правила для туристів

Прем’єр-міністр Японії Фуміо Кішіда наголосив на необхідності суттєвого перегляду океанічної політики, об’єднавши здобутки промисловості, наукових кіл та уряду.

“Ситуація у водах навколо Японії стає напруженою”, ‒ заявив Кішіда.

У новому документі також наводиться кілька прикладів загроз для Японії. Йдеться, зокрема, про запуски балістичних ракет КНДР, неодноразові вторгнення кораблів берегової охорони Китаю в японські територіальні води, а також спільні військово-морські навчання Пекіна і Москви.

На саміті G7, що відбудеться 19 травня, будуть говорити про ядерне роззброєння та нерозповсюдження ядерної зброї. Таку пропозицію до засідання готує уряд Японії.

Японія висловила офіційний протест Російській Федерації у зв’язку з планами провести у районі південної частини Курильських островів ракетні навчання.