У боях за Бахмут загинув доброволець з Ірландії

Громадянин Ірландії Фінбар Кафферкі загинув у боях проти російських військ поблизу міста Бахмут на Донеччині.

Родина Кафферкі опублікувала заяву, в якій підтвердила інформацію про його загибель в Україні. Про це пише Independent.

Кафферкі, якому було близько 40 років, був уродженцем острова Ахілл у графстві Майо. Він був військовим добровольцем і мав бойовий досвід у Сирії, де допомагав курдським бійцям у боротьбі проти “Ісламської держави”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Грузинський доброволець “із золотим серцем” загинув на війні: фото героя

Колишній учасник кампанії Shell to Sea, спрямованої проти газового проєкту Corrib, нещодавно поїхав до України, щоб допомогти її збройним силам.

У заяві, оприлюдненій вчора ввечері, його сім’я повідомила, що очікує подальших подробиць про те, що сталося Кафферкі. За їхніми словами, він був убитий поблизу Бахмута на сході України.

Ірландський міністр закордонних справ Майкл Мартін вшанував пам’ять загиблого.

“Він, очевидно, був молодою людиною з чіткими принципами. Наші думки і наші молитви сьогодні з родиною. Його сім’я попросила про приватність, і я не збираюся коментувати це в даний момент. Я дозволю родині оплакувати цю дуже, дуже сумну для них втрату”, сказав він.

Захищаючи Україну від російського вторгнення, 14 квітня загинув у бою за Бахмут Олександр Павлишин із Херсонщини.

Він захищав Україну від агресії РФ ще у 2014-15 роках, коли ж Кремль розпочав повномасштабну війну знову взяв до рук зброю. Про загибель Героя, який зміг вберегти своїх побратимів, але не вберігся сам, повідомили у Нововоронцовській селищній військовій адміністрації.

Кавалер ордену “За мужність” ІІІ ступеня, Павлишин з побратимами звільняв Харківщину, згодом, як командир відділення 17 танкової бригади, боронив Соледар та Бахмут.