МЗС Молдови викликало посла РФ після заяв Пєскова і Медведєва

Міністерство закордонних справ і євроінтеграції Молдови викликало посла Росії Олега Васнецова.

Причиною стали неприйнятні висловлювання російських посадовців щодо країни. Про це повідомило молдовське дипломатичне відомство, пише “Європейська правда”.

“Міністерство закордонних справ та євроінтеграції не коментуватиме абсолютно неприйнятну мову заяв, які сьогодні зробили деякі російські посадовці, але ми наголошуємо, що посол Російської Федерації в Молдові Олег Васнецов буде викликаний до міністерства для надання пояснень щодо заяв на адресу нашої країни”, наголосили у відомстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медведєв лякає припиненням “зернової угоди”

У п’ятницю заступник голови Ради безпеки Росії Дмитро Медведєв, коментуючи заяву прем’єра Молдови Доріна Речана про заборону на в’їзд президенту РФ Володимиру Путіну, сказав, що “такої країни вже немає”, оскільки “її продали Румунії”.

Прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков, коментуючи заяву Медведєва, сказав, що бачить “дрейф у бік поглинання з боку Румунії” і “свідоме урізання свого власного суверенітету”.

Прем’єр Молдови Дорін Речан раніше оголосив про “чорний список” росіян, яким заборонили в’їзд у країну. До нього увійшли президент РФ Володимир Путін, бізнесмен Ігор Чайка і співак Філіп Кіркоров.

Список поки що не опублікували, але молдовський прем’єр зазначив, що перелік імен можуть розмістити у відкритому доступі.