Регіональні агенти ліцензованих бірж підвищили свою кваліфікацію

Ліцензовані товарні біржі, не лише проводять торги з продажу необробленої деревини, а й надають пост торговий сервіс. До цього процесу входить і контроль відвантаження реалізованої деревини новому власнику.

Агенти бірж в регіонах разом з продавцем та покупцем деревини оглядають партію придбаного товару, звіряють якість, породу, діаметр та інші показники заявлені в документах. Якщо сторони не мають претензій, вони підписують відповідний акт. Такий процес значно підвищує відсоток виконання укладених договорів.

27 та 28 квітня для підвищення кваліфікації агенти пройшли курс навчання “Лісоматеріали круглі та пиляні, візуальні характеристики, класифікація, терміни та визначення, способи вимірювання”.

Під час навчання розкривалися не лише теоретичні питання. Представники агентів отримали й практичні навички з проведення аналізу.

“У сучасних реаліях, коли технології не стоять на місці, професійне навчання просто необхідне. Таке навчання представників бірж є необхідним саме для успішного функціонування ринку необробленої деревини. Це допомагає, по-перше, глибше поринути в специфіку галузі, а по-друге дає, змогу проводити професійні перевірки під час виїздів на місця відвантаження ресурсу” – зазначив Олег Падалка, директор Асоціації “Біржові та електронні майданчики”.

З липня 2021 року необроблену деревину державні лісові господарства реалізують виключно через ліцензовані товарні біржі, однією з яких стала ТОВ “Українська універсальна біржа”, яка завжди була одним з лідерів на зазначеному ринку.