В уряді виникли запитання до Telegram

Саме час експертно оцінити діяльність месенджера Telegram.

І визначати потребу у його регулюванні. Про це сказав міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко в інтерв’ю “Інтерфакс-Україна”.

“Telegram створив у собі спільноту, яка закрита від суспільства, тоді як усі медіа, що підпадають під закон “Про медіа”, відкриті, відомі їхні власники, є певна звітність тощо. Тому Telegram це питання, яке потребує реально експертного обговорення”, зазначив Ткаченко.

Міністр сказав про анонімні телеграм-канали і “величезну кількість російських активностей там”.

“Окрім того, у Telegram немає зворотного зв’язку. Який він не був би у Facebook чи Google, але він є, ми принаймні знаємо, до кого звертатися. До кого звертатися в Telegram, це питання непросте”, заявив Ткаченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фахівці пояснили небезпеку від торент-трекерів

Міністр сказав про регулювання.

“Тому що телеграм-канали збирають кошти, і ми не знаємо чи платять вони податки це перше питання. Друге питання це знов таки з точки зору прозорості, власності, співпраці з суспільством, і розуміння того, у який спосіб ця взаємодія відбувається”, зазначив Ткаченко.

За його словами, поки що обговорення цієї теми відбувається на рівні “давайте поговоримо”.

“Але я думаю, що час настав включати експертну оцінку того, у який спосіб має відбуватися взаємодія держави з Telegram”, сказав міністр.

У грудні Верховна Рада ухвалила закон “Про медіа”. Схвалення закону Європейська комісія визначила одним із критеріїв для оцінки руху України в Європейський Союз. Закон підписав президент Володимир Зеленський.