В Одесі “спакували” подружжя шпигунів, яке працювало на спецслужби РФ

Судитимуть подружжя російських шпигунів, яке розвідувало дані для знищення ракетного озброєння Збройних сил України на Одещині.

Слідством встановлено, що обвинувачені збирали розвіддані про місця дислокації зенітно-ракетних підрозділів, ракетного озброєння, розташування ангарів для зберігання військової техніки. Про це повідомляє Офіс генерального прокурора в Telegram.

Вони намагалися встановити координати польових артилерійських складів для нанесення ракетних ударів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ “спакувала” колаборанта на Харківщині: що він накоїв

Подружжя переїхало в Одесу у 2018 році за вказівкою спецслужб РФ. Легалізувавши своє перебування, вони перейшли у так званий “режим очікування”.

Агенти вивчали суспільно-політичну обстановку в Південному регіоні, налагоджували товариські відносини з мешканцями Одеси. Знайомих планували використати для проведення розвідувальної діяльності.

Для комунікації і передачі закритих відомостей колишній кадровий військовий ЗС РФ та його дружина використовували заздалегідь відпрацьований анонімний Telegram-канал.

“Шпигунів затримали безпосередньо під час виконання завдання російських кураторів. Правоохоронці запобігли витоку даних, що становлять державну таємницю. За клопотанням прокурора обвинувачені перебувають під вартою без альтернативи внесення застави”, йдеться у повідомленні.

Служба безпеки України затримала ворожого інформатора, який “здавав” позиції Сил оборони у звільненому Лимані.

У зоні особливої уваги фігуранта були місця дислокації та переміщення підрозділів Збройних сил України та СБУ на території міста, повідомила 27 квітня пресслужба відомства.