Харчування ЗСУ: Резніков “у полях” почув єдину претензію від військових

Попри корупційні скандали щодо закупівлі харчів Міністерством оборони, у військовослужбовців є лише одне зауваження.

Воно стосується відсутності вегетаріанського меню. Про це заявив міністр оборони Олексій Резніков на пресконференції 28 квітня, передає Gazeta.ua.

Говорячи про Антикорупційну раду, він сказав, що з нею пов’язані очікування різних зацікавлених сторін, зокрема військових.

“Я вчора (27 квітня. Gazeta.ua) повернувся з чергового відрядження, зустрічався з нашими військовими в полях, з ППО-шними підрозділами, питав у тому числі по харчуванню. Мені було цікаво почути претензії щодо забезпечення харчуванням. Знаєте яка була претензія? Одна: пане міністре, у нас є вегетаріанці, нам потрібне веганське меню. Це єдина претензія, яку я вчора почув у бойових підрозділах”, сказав міністр.

Він запевнив, що почуту претензію міністерство взяло до уваги.

“Я тоді вже сам їм (воїнам. Gazeta.ua ) накидав (й інші варіанти. Gazeta.ua). Так це тоді має бути пісне меню, кошер, халяль в залежності від релігійних уподобань. І це нормально, в цьому немає чогось надзвичайного”, додав Резніков.

Він акцентував, що жодних інших претензій щодо харчування у військових не було.

“Але по об’ємах (їжі. Gazeta.ua), кількості, якості, своєчасності питань у жодному підрозділі немає. При чому я був у підрозділах, не які знаходяться в ППД (пунктах постійної дислокації. Gazeta.ua). Я був в полях був, у лісах, на бойових позиціях, де хлопці в наметах живуть”, уточнив міністр.

Доповнюється…