Заморозки охоплять значну частину України

У ніч на суботу, 29 квітня, заморозки скують “значну” частину України.

У західних областях будуть у повітрі, а на решті території переважно на ґрунті. Про це повідомила синоптикиня Наталка Діденко у Facebook.

“Спробують уникнути заморозків східні області, Дніпропетровщина, Запоріжжя, Крим. Там допоможуть хмари та тепліше повітря”, написала вона.

Протягом дня суботи максимальна температура повітря становитиме +11…16°С. На Луганщині буде тепліше, до +17…20, каже Діденко.

Водночас вздовж смуги Харків-Полтава-Дніпро-Запоріжжя-Миколаїв-Херсон вона прогнозує холодніше повітря. У цій зоні очікується лише +9…12°С.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві діє перший рівень небезпеки через “велику воду”

“У східній частині вихідними очікується рвучкий, часом до штормових поривів, вітер північно-західного напрямку. Дощі пройдуть завтра на Сході. Місцями у центральній частині та на Півдні, окрім Одещини”, написала вона.

У неділю, 30 квітня, дощі затримаються на Сході, у центральних областях, на Півдні та Сході. А ось на Півночі буде без опадів.

У Києві в суботу та неділю опадів не передбачається, однак 30 квітня може бути хмурніше.

Температура повітря вдень коливатиметься в межах +15°С. Ночі будуть холодними, +2…5°С, місцями навіть можливі заморозки.

У високогір’ї Карпат, де ще 26 квітня вирувала хуртовина, негода вгамувалася, але вдарив сильний мороз. Сьогодні зранку на горі Піп Іван Чорногірський ясно та невелика хмарність. У горах дме сильний північно-західний вітер зі швидкістю 10-11 м/с. Температура знизилася до -11°С.