В Укренерго сказали, чи зашкодила атака РФ енергосистемі країни

Ракетна атака росіян вранці у п’ятницю не пошкодила енергетичну інфраструктуру та не призвела до необхідності відключень світла у споживачів.

Водночас залишається складною ситуація на сході України, де через обстріли зазнав пошкоджень енергетичний об’єкт. Про це повідомила пресслужба Укренерго.

Виробництва електроенергії наразі достатньо для покриття споживання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Удар РФ по будинку в Умані: нові фото та відео з місця трагедії

Також повідомляється, що водопілля спадає, але гідроелектростанції продовжують працювати не тільки для покриття піків споживання зранку та ввечері, але й упродовж всієї доби.

Також триває експорт електроенергії у Польщу та Молдову, продовжується незначний імпорт зі Словаччини.

“Ремонтні бригади працюють на всіх об’єктах високовольтної мережі, які зазнали російських атак. Внаслідок 15 ракетних та 18 дронових атак енергосистема отримала безпрецедентні пошкодження, і для відновлення необхідно багато ресурсу та часу”, йдеться у повідомленні.

У ніч проти 28 квітня Україна перебувала під масованим обстрілом російських окупантів. Повітряну тривогу оголошували у всіх областях та столиці.

В Умані на Черкащині зафіксували два влучання російських крилатих ракет у багатоповерховий житловий будинок та складські споруди. Є загиблі і багато поранених.

У небі над Україною Сили оборони знищили 21 із 23 крилатих ракет Х-101/Х-555.

Також два ворожі дрони оперативно-тактичного рівня. Про це повідомив головнокомандувач Збройних сил України генерал Валерій Залужний в Telegram.

Окупанти атакували Україну із літаків стратегічної авіації Ту-95 району Каспійського моря. Сталося це близько 4:00, зазначив генерал.