Вигідна покупка витяжки: на чому можна заощадити

Навіть найпростіша кухонна витяжка коштує кілька тисяч гривень. Це не надто велика сума, але на стадії масштабної закупівлі техніки після завершення ремонту грошей не вистачає. Відмовлятися від придбання витяжки ризиковано, без неї нові меблі та оздоблення в кімнаті швидко втратить презентабельний вигляд. Краще обдумано підійти до вибору, щоб максимально заощадити.

Виробник

Преміальні бренди приваблюють одним лише іміджем. Вдала легенда, грамотна маркетингова політика, акцент на ексклюзивності цього вже достатньо, щоб “купитися” на дорогий продукт. Представники бюджетного та середнього цінового сегменту діють скромніше, але від цього їхні розробки не стають гіршими.

За обмежених фінансів насамперед варто розглядати витяжки з цінником до 5 тис. грн. Такі є в асортименті швейцарської компанії Franke, яка заснована понад 100 років тому і зберігає демократичну цінову політику, незважаючи на світове ім’я. Простенька повновбудована або висувна витяжка Franke невисокої потужності обійдеться приблизно в 100 доларів.

Матеріали виготовлення

Найдешевші пристрої з термостійкого пластику. Вони мало важать, тому монтаж здійснюється без використання кріплень, розрахованих на велике навантаження. Мінус у тому, що матеріал може вбирати жир і продукти горіння, що суттєво ускладнює догляд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Де на кухні найбільше бактерій та як від них уберегтися ‒ кілька порад

Недорого коштують моделі з нержавіючої сталі з високими показниками надійності та довговічності. Емалеве покриття виконує дві функції: естетичну та захисну.

Габарити

Широкі пристрої, розраховані на встановлення над плитами на 5 і більше конфорок, влітають у копієчку. Стандартні (до 60 см) і компактні набагато доступніші.

У гонці за економією головне пам’ятати про золоте правило. Для найвищої ефективності конфорки варильні панелі не повинні виступати за межі робочої поверхні витяжки.

Час для покупки

Побутову техніку краще не купувати у так званий “високий” сезон. Для витяжок це літо, адже в теплу пору року сперте та важке повітря на кухні приносить більше дискомфорту.

Взимку встановлювати більш проблематично, зате ціни приємно дивують. Можна “зловити” гарну знижку.

Сприятливий час для покупки:

Кінець осені. “Чорна п’ятниця” знаменується безліччю акційних пропозицій.

Міжсезоння. Після закінчення зими/літа в більшості магазинів починаються масштабні міжсезонні розпродажі.

Свята. Подарунки та знижки звична справа в популярних торговельних мережах напередодні великих свят.

Кешбек та промокоди

Іноді достатньо зареєструватись у програмі лояльності, щоб зберегти кругленьку суму. Серед “плюшок”, які можна отримати за участь у ній:

1. Ранній доступ до акцій. Поки незареєстровані користувачі знемагають в очікуванні знижок, авторизовані отримують можливість скористатися ними в прискореному режимі.

2. Повернення частини вартості витяжки на бонусний рахунок. Гроші, які повернулися у вигляді бонусів, можна надалі витратити на кухонне начиння або іншу техніку.

3. Промокоди. Дають разову чи постійну знижку на конкретний товар, категорію чи всю продукцію з магазину.

Ще один спосіб витратити менше купівля витяжки на вторинному ринку. Вживана модель може коштувати в рази дешевше за нову, однак і стан її відповідає ціннику. Вибираючи між бюджетною моделлю з заводу та дорогою з рук, варто враховувати, що гарантія буде лише у першої.

Після приготування риби відчувається неприємний запах. Для того щоб запах риби не залишався на руках, не осідав на робочих поверхнях і на кухонних рушниках, а також щоб він не поширювався по всій квартирі, важливо дотримуватись кількох простих правил при приготуванні продукту.

Якщо на кухні є двері, під час приготування риби їх краще закрити, а ось вікно навпаки відкрити. Вмикайте на повну потужність витяжку.