Підготовка завершується: Резніков розповів про контрнаступ

Українські війська “в глобальному сенсі” готові до анонсованого контрнаступу.

Нині ЗСУ чекають на покращення погодних умов та рішення командування. Про це на пресконференції заявив міністр оборони України Олексій Резніков, передає Gazeta.ua.

“Підготовка завершується, окрім зброї й техніки ще має бути її опанування нашими військовими. Ми дуже сучасні системи отримали, особливо в частині броньованого кулака. Нагадаю, що окрім танкової коаліції, до якої входять в першу чергу Leopard 2 + Challenger, трохи пізніше приїдуть Leopard 1”, ‒ сказав Резніков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військкомів із тилу відправлятимуть на фронт міністр оборони

За його словами, Україна також очікує на танки Abrams. Однак, у цьому контрнаступі вони, ймовірно, брати участь не встигнуть.

“Окрім того, в нас велика кількість броньованих машин різного типу, і Bradley, і Marder, і Stryker, і C90, там завершуються ще підготовчі курси”, ‒ зазначив міністр.

Він також розповів, що є техніка, на якій завершуються навчальні програми.

“Якщо в глобальному сенсі, у високому відсотковому режимі ми готові. Далі питання за Генеральним штабом, за командуванням. Як тільки буде божа воля, погода і рішення командирів ‒ ми це зробимо”, ‒ додав Резніков.

Противник зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій на Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, повідомив уранці 28 квітня Генеральний штаб Збройних сил України.

Протягом минулої доби ворог здійснив понад 65 атак на цих ділянках фронту. Усі вони були відбиті підрозділами Сил оборони.