Важкі бої в Бахмуті від першої особи показали спецпризначенці ЗСУ – відео

Бійці Сил спеціальних операцій (ССО) беруть участь в обороні міста-фортеці Бахмут на Донеччині.

Бої за цей населений пункт стають дедалі жорстокішими. Відповідні кадри оприлюднила пресслужба командування ССО 28 квітня.

Ролик від першої особи демонструє пошук позицій, стрілянину по противнику і пересування на техніці.

“Кадри боїв за місто, зняті операторами групи спеціального призначення під час виконання бойових завдань”, йдеться в описі відео.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що зараз відбувається на фронті: ЗСУ повідомили останні новини

На кадрах спочатку показано, як українські захисники пересуваються на техніці містом. Один з них сидів за великокаліберним кулеметом.

Потім бійці висадилися, взяли озброєння і вирушили на позицію. Відкриті простори вони долали бігом.

Захисники зайняли позицію в напівзруйнованому будинку, який попередньо перевірили, прикриваючи один одного. Тут вони встановили кулемет і почали бойову роботу.

Україна не може відмовитися від утримання Бахмута на Донеччині. Якщо місто захоплять, це може відкрити Росії плацдарм для наступу на Краматорськ і Слов’янськ, сказав президент Володимир Зеленський.

Бахмутський напрямок залишається епіцентром бойових дій. Ворог збільшує активність важкої артилерії та кількість авіаційних ударів. Бої за Бахмут тривають. Ситуація контрольована, повідомляв командувач Сухопутних військ Олександр Сирський.

Захопити Бахмут окупанти намагаються вже декілька місяців. Бої за це місто розпочалися в серпні торік. Упродовж двох останніх місяців росіяни намагаються Бахмут оточити. За час запеклих боїв ворог перетворив Бахмут фактично на руїни. Обстрілює його ракетами, авіацією та артилерією.