Президенти Чехії та Словаччини побачили звірства РФ під Києвом

У п’ятницю, 28 квітня, президенти Словаччини та Чехії Зузана Чапутова та Петр Павел відвідали Бородянку на Київщині.

Лідери країн заявили про підтримку України у боротьбі з російським агресором. Про це повідомили у соцмережах, передає Gazeta.ua.

“Ми обоє усвідомлюємо цінність свободи та справедливості. Важко на власні очі побачити, що українці платять за це найвищу ціну. Кров і життя власних громадян. У боротьбі з агресором захищає спільне. Тому ми будемо стояти за ними”, зазначив Павел у Тwitter.

Він опублікував фото на тлі зруйнованого російськими обстрілами багатоповерхового будинку в Бородянці.

Чапутова наголосила, що повертається до Києва менш ніж через рік після останнього візиту. Він “вразив її на все життя”.

Вона додала, що після торішньої поїздки її ставлення до війни було не політичним, а “глибоко людським”.

Президентка Словаччини засудила ганебні атаки РФ 28 квітня на українські міста. Цей масований обстріл є нагадуванням світу, що він не може дозволити собі відвернутися від України, наголосила політикиня.

“Реальність війни, від якої багато хто вже може відчути втому, однак, вражає нас у той час, коли дехто навіть не хоче про неї чути. Саме завдяки тому, що демократичний світ останній рік не відвернув погляд, Київ зараз функціонує майже нормальним життям, а фронт відійшов на схід України, далі від наших кордонів. Деякі руїни поступово перетворюються на модульні будинки, сім’ям також повернули дітей, яких у них вкрали”, написала Чапутова у Facebook.

Доповнюється…