Влучання уламків ракети у багатоповерхівку під Києвом: фото та нові подробиці

Унаслідок влучання уламка ракети у багатоповерхівку в місті Українка на Київщині постраждала 13-річна дівчинка.

Уламки потрапили у квартиру на п’ятому поверсі десятиповерхового житлового будинку. Про це повідомили керівник поліції Київської області Андрій Нєбитов та пресцентр Державної служби з надзвичайних ситуацій.

“Тривають роботи з ліквідації влучання уламків ракети у квартиру в місті Українка Обухівського району. Пожежу ліквідували. Обстежуються конструкції будинку. Постраждалу дитину 2009 року народження госпіталізували”, повідомили в ДСНС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський відреагував на нічний теракт росіян

За словами Нєбитова, уламки крилатих ракет окупантів виявили на Київщині вранці 28 квітня.

“Навіть на віддаленій території від лінії зіткнення ворог продовжує використовувати балістичні та крилаті ракети для обстрілу наших міст. Знову страждає цивільна інфраструктура і мирні люди”, додав Нєбитов.

Він вкотре закликав дотримуватись правил повітряної тривоги.

У ніч на 28 квітня Україна перебувала під масованим обстрілом російських окупантів. Повітряну тривогу оголошували у всіх областях та столиці. Вона тривала понад 2 год.

21 з 23 крилатих ракет X-101/X-555 і два безпілотники знищили над Україною під час атаки сили ППО, повідомили в Повітряних силах.

Про падіння уламка ракети на висотку під Києвом повідомив керівник області Руслан Кравченко. За його словами, “прильотів” не було. Водночас уламок збитої ракети поцілив у житловий будинок в Українці. Постраждалу дівчину доправили у лікарню “Охматдит”.