Пошкоджено близько 10 висоток: в МВС розповіли деталі ракетного удару по Умані

Внаслідок російського ракетного удару в Умані Черкаської області пошкоджено близько 10 багатоквартирних будинків.

Там переважно повилітали шибки. Рятувальники та поліцейські зараз проводять поквартирний обхід у постраждалих будівлях. Про це в ефірі національного телемарафону розповів міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Умані знову зросла кількість загиблих внаслідок російського ракетного удару

За його словами, також знищено або пошкоджено близько 30 автомобілів. Клименко розповів, що ракета попала на рівні 6-7 поверхів 9-поверхового будинку. У цьому районі багато висоток. Знадобиться щонайменше доба для завершення рятувальної операції.

“Ми розраховуємо, що за добу ми приберемо основні залізобетонні конструкції. З Києва виїхали додаткові криміналістичні лабораторії, щоб максимально швидко задокументувати цей воєнний злочин РФ”, ‒ наголосив Клименко.

Вранці 28 квітня у всіх областях України була оголошена повітряна тривога. Повідомляли про вибухи у кількох регіонах. Влучання, зокрема, зафіксовано в Умані. Там російські ракети влучили у житловий будинок та складські приміщення.

У небі над Україною у ніч на 28 квітня Сили оборони знищили 21 із 23 крилатих ракет Х-101/Х-555. Також два ворожі дрони оперативно-тактичного рівня.