У МОН сказали, коли в Україні завершиться навчальний рік

Освітній процес в Україні зазнав змін через повномасштабне вторгнення Російської Федерації. Зокрема, не всі школи змогли проводити очне навчання.

Дати закінчення навчального року у деяких регіонах також змінилися, заявив заступник міністра освіти і науки Андрій Вітренко під час брифінгу, передає Gazeta.ua.

“Під час воєнного стану встановлення тривалості навчального року належить до компетенції уряду. Відповідно до урядової постанови навчальний рік в Україні триває по 30 червня. Дату завершення навчального року у кожному регіоні буде визначено з урахуванням безпекової ситуації, але не пізніше 30 червня”, сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міносвіти хоче прибрати деякі предмети у школах: які точно залишаться

Це означає, що на розсуд військових адміністрацій разом із засновниками шкіл кожного регіону в залежності від ситуації окремо прийматимуть рішення про закінчення 2022/23 року, пояснив заступник міністра освіти і науки.

У Міністерстві освіти тривають експертні дослідження для того, щоб ухвалити виважене рішення щодо запровадження 12-річної освіти. Там кажуть, що 12-річна система позитивно вплине на шкільне навчання в Україні. Вона допоможе покращити якість освіти та інтегрувати українську освіту до програм Європейського Союзу.