Росте страх перед українським контрнаступом: аналітики пояснили кадрові перестановки у військовому керівництві РФ

У Росії тривають кадрові перестановки в органах управління, пов’язаних із формуванням сил і матеріально-технічним забезпеченням військ.

Зокрема, заступник голови Росгвардії генерал-полковник Олексій Кузьменков змінив генерал-полковника Михайла Мізінцева на посаді заступника міністра оборони РФ з матеріально-технічного забезпечення. Про у новому звіті повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

За даними аналітиків, колишній начальник 8-го управління генштабу РФ, що займається охороною державної таємниці, Юрій Кузнєцов стане начальником головного управління персоналу міноборони Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Буданов назвав реальну причину закликів Пригожина припинити війну

Планується також, що заступник начальника головного оперативного управління генштабу РФ Станіслав Гаджимагомедов замінить генерала Олега Горшеніна на посаді начальника центру управління обороною країни.

“Російський Генштаб, можливо, намагається ввести ці зміни, оскільки в російському інформаційному просторі зростає страх перед українським контрнаступом. Ці зміни також свідчать про те, що нинішні командири, відповідальні за ці функції, не змогли належним чином сприяти зимовому наступу Росії, який здебільшого завершився без суттєвих успіхів”, ‒ йдеться у повідомленні.

Однак, на думку експертів, ці зміни навряд чи створять умови для своєчасної відповіді російських військ на український контрнаступ.

“Зміни можуть бути частиною більш широких зусиль щодо реформування та офіційного оформлення збройних сил Росії в довгостроковій перспективі”, ‒ додають аналітики.

Російський генерал-полковник Михайло Теплінський, схоже, повернув собі вагому роль у війні проти України. Його підрозділи повітряно-десантних військ (ПДВ) РФ беруть активну участь у битві за Бахмут в Донецькій області, повідомило міноборони Великої Британії.

Російський диктатор Володимир Путін дозволив міністерству оборони Російської Федерації відновити в Україні контроль над усіма російськими військами. Путін намагається сконцентрувати усі російські сили під керівництвом міноборони РФ, повідомив у свіжому звіті американський Інститут вивчення війни (ISW).