У столиці Словенії українці можуть їздити безплатно: інструкція

Біженці з України можуть безплатно користуватися громадським транспортом у місті Любляни до 4 березня 2024 року.

Для оформлення спеціальної картки потрібно мати певні документи. Про це повідомило посольство України в Республіці Словенія, пише Мінреінтеграції.

Українці у Любляні мають звернутися до центрального відділення Potnicki center LPP за адресою: Slovenska cesta 56. Там можна оформити іменну річну картку Urbana. Вона дозволить майже рік безкоштовно користуватися міським транспортом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як українським пенсіонерам отримувати пенсії в Польщі на валютний рахунок ‒ роз’яснення

Для оформлення Urbana українцям необхідно пред’явити один із трьох документів:

картку тимчасового захисту (“ісказніца”);

рішення про тимчасовий захист і документ, що посвідчує особу;

рішення про статус шукача притулку та документ, що посвідчує особу.

У Мінреінтеграції зазначили, що з квітня цього року безкоштовний проїзд у громадському транспорті столиці Словенії нададуть лише тим громадянам, які матимуть при собі іменну річну картку.

“Зазначений проїзний документ потрібно буде обов’язково компостувати щоразу при вході у транспорт. Пільга не поширюється на приміські сполучення”, йдеться у повідомленні.

З 1 червня 2022 року в Німеччині, Польщі, Болгарії, Швейцарії та Чехії скасували безплатний проїзд для українців. Його запровадили після вторгнення Росії, щоб допомогти біженцям. При цьому українці зможуть скористатися пільговим проїздом.

У Німеччині за 9 можна буде придбати проїзний на всі види міського транспорту та регіональні потяги. У Чехії абонемент на всі види громадського транспорту коштуватиме майже 7.