Хочуть зберегти ракети: аналітики повідомили про нову тактику російських ударів по Україні

Російські загарбники використовують нову тактику ракетних ударів по Україні.

Ворог хоче ускладнити завдання українській протиповітряній обороні виявляти і знищувати запущені ракети. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Експерти проаналізували удари Росії по Миколаєву 27 квітня. Ворог випустив по місту чотири ракети “Калібр”. Російські війська наводили ракети, використовуючи різні особливості місцевості, різну висоту пуску та багаторазову зміну траєкторії, щоб ускладнити їхнє виявлення українськими засобами ППО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загроза не минула: Генштаб попередив українців про нову небезпеку

При цьому міністерство оборони РФ визнало, що було завдано “високоточного ракетного удару морського базування”.

“Раніше експерти ISW підрахували, що російська ракетна кампанія щодо руйнування єдиної енергетичної інфраструктури України остаточно провалилася і що російські сили, схоже, відмовилися від цієї спроби”, ‒ йдеться у повідомленні.

Однак, за словами аналітиків, російські сили зберігають здатність відновити свою ракетну кампанію, якщо захочуть. Загарбники можуть використати нову тактику, щоб більшою мірою зберегти свої запаси високоточних ракет.

Вранці 28 квітня у всіх областях України була оголошена повітряна тривога. Повідомляли про вибухи у кількох регіонах. Влучання, зокрема, зафіксовано в Умані. Там російські ракети влучили у житловий будинок та складські приміщення.

У небі над Києвом сили ППО знищили 11 ворожих ракет, повідомили вранці у Київській міській військовій адміністрації.