Президент Південної Кореї пообіцяв нову допомогу для України

Південна Корея підтримає Україну у протистоянні з російськими агресорами та допоможе відновити країну після війни.

Президент Південної Кореї Юн Сук Єль заявив, що корейський народ має досвід боротьби за свободу та суверенітет за підтримки вільних людей, а це те, що українці переживають просто зараз, розповів він, виступаючи перед обома палатами Конгресу США, інформує Укрінформ.

“Свобода й демократія знову під загрозою. Війна проти України є порушенням міжнародного права. Це спроба силою змінити статус-кво в односторонньому порядку. Корея рішуче засуджує неспровокований збройний напад на Україну”, наголосив президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З’ясували, чому Південна Корея досі не допомагає Україні зброєю

Досвід його країни засвідчує, “наскільки важливо для демократій підтримувати солідарність”. Тому, Корея буде солідарною з усім вільним світом, наголосив він.

Юн додав, що “ми будемо активно працювати на захист свободи, а також народу України, та підтримувати зусилля з її відновлення”.

20 квітня президент Південної Кореї Юн Сук Єль уперше назвав умову для передачі зброї Україні. Він заявив, що Південна Корея зможе розширити свою підтримку Києву, вийшовши за рамки гуманітарної та економічної допомоги, “якщо Україна зазнає великомасштабного нападу на мирних громадян”.