Хотів вбити “купу людей” і мав російські жетони: подробиці про військового, який злив секретні документи Пентагону

Джек Тейшейра заявляв про бажання вбити “купу людей” і мав російські військові жетони, які висіли на стіні його спальні. Військовослужбовець військово-повітряних сил Сполучених штатів стояв за витоком інформації Пентагону,

Тейшейра “регулярно коментував насильство та вбивства”, уточнюючи, що він, безперечно, “вб’є купу людей”, щоб “знищити слабких розумом”, повідомляє The Telegraph.

21-річний хлопець цікавився, який тип гвинтівки краще використовувати у стрільбі з позашляховика.

Крім того Тейшейра нібито описав створення “фургона для вбивств”, який стріляв у людей в натовпі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Витік секретних даних Пентагону: у США відсторонили військових

В 2018 році Тейшейра був відсторонений від навчання у середній школі за висловлювання про використання “коктейлів Молотова” та іншої зброї, а також шукав в Інтернеті інформацію про масові розстріли.

Американські правоохоронці з’ясували, що хлопець також був схильний до “расистських погроз”.

Копи знайшли у нього в спальні невеликий арсенал зброї: пістолети, гвинтівки, дробовики, АК, протигаз, боєприпаси, тактичні підсумки та глушник.

У соцмережах з’явилися нібито засекречені військові документи, що детально описують плани США та НАТО щодо нарощування української армії перед запланованим контрнаступом. Оприлюднені документи датуються 1 березня.

Витік секретних документів Пентагону призвів до кризи у відносинах Сполучених Штатів Америки з союзниками. Американські високопосадовці намагаються заспокоїти розгублених партнерів від Європи до Близького Сходу та Києва.

Підозрюваний у “зливі” секретних документів Пентагона Джек Тейшейра у четвер постане перед федеральним судом.

Очікується, що прокурори доводитимуть необхідність залишити його під вартою, оскільки становить загрозу національній безпеці.